3-DAGARS PACKRAFTÄVENTYR

Google rating 5 stars
Våra packrafters betygsätter oss med 9,8! ⭐⭐⭐⭐⭐
Våra packrafters betygsätter oss med 9,8!
5/5
Google rating 5 stars

Packraft Travel bokar du ett 3-dagars oberoende Packraft- och Bikeraft-äventyr.
i den hisnande naturen i nationalparken Eifel i Tyskland.

🥾🚴 Hike, Bike, Paddle & Sleep 🚣‍♂️🏕️

VAD ÄR PACKRAFTING?

Packrafting är en relativt ny sport. En hybrid mellan backpacking och forsränning som ger dig möjlighet att uppleva orörd natur på bästa sätt. En packraft är en lätt uppblåsbar båt som passar i en ryggsäck. Perfekt för att korsa sjöar, floder och vattendrag som en del av en längre rutt till fots eller på cykel. När din vandringsled avbryts av vatten är det bara att fylla packflotten med luft och fortsätta äventyret med packflotte.

3-DAGARS PACKRAFT-ÄVENTYR

Vandring, cykling eller paddling… Vilket föredrar du? Goda nyheter, på Packraft Travel behöver du inte välja. Vi är först i Tyskland med att kombinera packrafting och bikerafting i vår 3-dagars trail. Upptäck de vackra gröna kullarna och de klara sjöarna i Eifel nationalpark till fots, med flotta eller på cykel. Cykeln följer bara med på flotten!

Du följer leden helt självständigt, i lugn och ro, så att du kan ladda upp helt och hållet. Det är förutsättningen för våra packraftäventyr!

Vi erbjuder dig de vackraste rutterna och en komplett packraftutrustning så att du kan njuta av ett avkopplande äventyr.

Visa 3-dagars vandringsled för packraft och bikeraft 👇

DIN PACKRAFTUTRUSTNING
VI TAR HAND OM ALLTING.

När du bokar ditt packrafting-äventyr med oss kan du vara säker på att allting är ordnat. Börja med… din packraftingutrustning.

RYGGSÄCK

En vandringsryggsäck som rymmer din packraftutrustning och dina personliga saker.

PACKRAFT & PADDEL

En lätt uppblåsbar packraft, luftkudde och en fyrdelad paddel.

CYKEL OCH HJÄLM

En robust mountainbike och en hjälm för att erövra varje terräng.

VATTENTÄT VÄSKA

En vattentät väska för att skydda alla dina personliga och värdefulla tillhörigheter.

SIMNINGSVÄST

Du paddlar endast över lugna floder, men säkerheten kommer först och främst. Alltid.

MATFÖRPACKNING

Öka din energi under hela dagen med vårt expeditionsmatpaket.

Glamping • Basecamp Packraft Travel
BASECAMP
KOPPLA AV OCH LADDA UPP...

Vårt helt nya basläger ligger på en campingplats i Heimbach. Mitt i Eifel nationalparkens natur. Baslägret är start- och slutpunkt för alla rutter. Här hittar du allt du behöver för en avkopplande vistelse efter en äventyrlig dag. En varm dusch, ett område där du kan se tillbaka på din dag vid lägerelden, ett sovområde där du tillbringar natten i ett valfritt tält och The Dome.

I kupolen kan du checka in och ut, träffa våra naturbevakare, äta din dagliga färska frukost, matsäck för resten av dagen och uppfriskande drycker och snacks för kvällen.

GLAMPING ELLER TILLBAKA TILL DET ENKLA
SOVA UNDER STJÄRNORNA ✨

På Packraft Travel kan du välja… Tar du med dig eget tält och sovutrustning eller väljer du att göra det bekvämt?

Välj då ett av våra helt nya tält. Övernatta i ett enkelt tält inkl. sovmatta, sovsäck och eget bord och stolar utomhus. Eller… bo i lyx och välj ett rymligt Glamping-tält som är fullt utrustat med en bekväm säng med madrass, täcke, kudde, sänglinne, badlakan, handdukar, tehanddukar, bord, stolar, matbestick och kylbox. Perfekt för att dra sig tillbaka och koppla av.

Är du sugen på en god och fräsch frukost på morgonen? Vi tar hand om det!

PRAKTISK INFO

med följande tillägg...

Grundtält

Har du ingen lust att släpa runt på din egen campingutrustning? Välj då ett helt nytt bastält från oss. Det fullt utrustade tältet med Fresh & Black-teknik håller det svalt och mörkt inne i tältet. Efter en dag av äventyr kan du koppla av framför tältet på din egen campingplats.

Glamping-tält

Skäm bort dig själv med lite mer lyx? Uppgradera din vistelse till ett Glamping-tält. Du kommer att bo extra bekvämt i ett rymligt tält på 28 m2! Vi ser till att du inte saknar något.

Expeditionsmatpaket info

Håll dig näring och full av energi med våra

Expedition Foodpack

som du kan lägga till i din bokning. Det inkluderar en utsökt färsk frukost, lunch, mellanmål och middag. Paketet ger dig all den näring du behöver för ditt packraftingäventyr. På The Dome kan du köpa kalla drycker och snacks för kvällen.


YTTERLIGARE EN ÖVERNATTNING

Vill du börja ditt äventyr med fräscha och energiska krafter? Boka en extra natt före ditt äventyr.

Boka din vandring

Är du redo för ditt nästa äventyr?

Boka din 3-dagars vandring och välj boende, matpaket och andra extrafunktioner i nästa steg.

3-DAY TRAIL

199 per person
 • Komplett utrustning för packraft
 • Mountainbike
 • Vandrings- och paddelstigar i 2 dagar
 • Cykel- och paddelbana för 1 dag
 • Instruktioner från en ranger
 • 2 nätter i baslägret (dag 1 och 2)
 • Parkeringsplats på baslägret
 •  
Populärt

3-DAY TRAIL

199 per person
 • Komplett utrustning för packraft
 • Mountainbike
 • Vandrings- och paddelstigar i 2 dagar
 • Cykel- och paddelbana för 1 dag
 • Instruktioner från en ranger
 • Parkeringsplats på baslägret
 • 2 nätter i baslägret (dag 1 och 2)
Populärt

Praktisk information

SPÅR FÖR EGENFÖRETAGARE

Packraftlederna är inte guidade. Föredrar du att inte åka ensam? Samla ditt eget resesällskap (partner, vänner, familj, kollegor) för att uppleva äventyret tillsammans.


INCHECKNING OCH UTCHECKNING

Ankomst mellan 8:30 och 9:00 till baslägret för start av vandringen. Från 15.00 kan du checka in på ditt boende. Utcheckning fram till klockan 10.00 den sista dagen av din vistelse.

Bokade du en extra natt före resan? Incheckning är möjlig mellan 15.00 och 18.00.

VÄGEN

Den första dagen på vandringen börjar vår ranger kl. 9.30 med en genomgång av rutten och din utrustning. Från 10.00 kan du ge dig iväg på egen hand.

På dag 2 och 3 av din vandring kan du bestämma när vandringen ska börja. Börja dagen med frukost i din egen takt.

Den sista dagen på vandringen förväntas du vara tillbaka i baslägret mellan kl. 15.00 och 18.00. Ta dig tid att uppleva äventyret i din egen takt!

VANLIGA FRÅGOR

Packraft Travel erbjuder flera olika vandringsleder för olika nivåer av kondition och erfarenhet. Så i stort sett alla med god fysisk hälsa kan klara av våra vandringsleder. Du får också gott om tid att vila, ta en paus och njuta av den fantastiska utsikten.

Vi välkomnar mestadels par, små grupper av vänner, kollegor och singelresenärer i åldern 20-45 år. Minimiåldern för våra leder är 18 år.

Absolut. Du får tydliga instruktioner om rutten och din utrustning av en av våra rangers och du bestämmer själv hur många pauser du tar.

När du är nere vid vattnet kan du enkelt blåsa upp packflotten med den speciella uppblåsningspåsen. Du fyller luft i en luftpåse, som liknar en luftstol för en fet pojke, och trycker in luften i flotten. Det bör krävas 5 till 6 fulla påsar för att blåsa upp din packraft helt och hållet. Efter att ha paddlat genom ett underbart landskap kommer du tillbaka till land, tömmer packraften på luft, rullar ihop den och stoppar den i ryggsäcken.

Nej. Det som gör vårt koncept så roligt är att du ger dig iväg på egen hand med all den utrustning du behöver för ett unikt äventyr.

Följ leden ensam, tillsammans med din partner, vän(er), kollegor eller annat sällskap.

100%. Vi har noggrant valt ut säkra rutter och ger dig säkerhetsinstruktioner och högklassig packraftingutrustning.

Om du har några frågor under resan finns våra rangerare alltid tillgängliga via telefon!

Välj ett av paketen ovan för att börja boka ditt 1, 2 eller 3-dagars äventyr. Du kommer att få ta del av ett enkelt bokningssystem i bara några få steg.

Du kan boka för upp till 10 personer åt gången. Vill du boka för fler personer? Det kan du! Skicka ett e-postmeddelande till [email protected] eller ring +31(0)85-0806333.

Våra packflottar är lämpliga för 1 person. Packraft är tillräckligt stor för att du själv, din ryggsäck och cykel ska få plats.

Du börjar dagen med instruktioner från en av våra rangers i The Dome där vi förklarar rutten och din utrustning. Då är du redo att börja! Du åker ut med bara din ryggsäck, inklusive packraft, paddlar, mat, vatten och reservkläder. Alla dina övriga tillhörigheter stannar i tältet i baslägret.

Du börjar med en vandring eller cykeltur på några kilometer. När du väl är nere vid floden blåser du upp din packraft och fortsätter din vandring på vattnet. Se till att stanna i tid för att njuta av en fin utsikt och en välförtjänt lunch. När du är tillbaka i baslägret kan du njuta av en varm dusch, middag och en drink vid lägerelden.

Självklart! Välj ”1-dagsstig” för att boka en dagstur med packrafting.

Packrafting har sitt ursprung i Alaska där packrafting främst används för att korsa stora vattenmassor i vildmarken under vandringar eller cykelturer.

Bikerafting är en kombination av cykling och packrafting. Du kan enkelt spänna fast cykeln på flotten när du fortsätter på vattnet. Detta ger dig möjlighet att resa längre sträckor. Välj ”3-dagars trail” för att njuta av 2 dagars packrafting och 1 dag med bikerafting.

Nej, du kommer att övernatta i vårt basläger. Basecamp är start- och slutpunkt för alla vandringsleder.

Du kan välja att ta med eget tält och sovutrustning eller bo i ett av våra helt nya tält vid baslägret. Vi har enkla tält och lyxiga Glamping-tält.

Så lite som möjligt. 😉 Några veckor före din ankomst skickar vi dig en praktisk packlista via e-post. Några viktiga artiklar är:

 • bra vandringsskor
 • bekväma kläder
 • flaska/påse för vatten
 • solskyddsmedel
 • solglasögon
 • ett gott humör 😀

Du bär bara din vattentäta ryggsäck med packraft och paddlar (som tillsammans väger cirka 4,5 kg), mat, vatten och reservkläder. Totalt kommer ryggsäcken att väga cirka 6,5 kg.

Vad du än föredrar! Vi ser till att ditt boende och din packraftutrustning är redo att åka.

Reser du med bil?
Vårt basläger är mycket lätt att nå med bil. Parkera din bil gratis och bekvämt bredvid baslägret. Vi håller en plats åt dig!

Reser du med tåg?
Bra! Du gör gott för naturen. Med tåg kan du ta dig till Heimbachs tågstation. Därifrån är det bara 15 minuters promenad till vårt basläger.

Reser du med flyg?
Vårt basläger ligger ungefär en timmes bilresa från Keulen-Bonn Airport och Maastricht-Aachen Airport. Behöver du en flygplatstransfer? Sedan kan vi rekommendera en tågresa till Heimbachs tågstation. Föredrar du att åka med bil? Ta en taxi eller hyr en bil på flygplatsen.

5/5
Våra äventyrare ger oss 9,8 poäng!
Google rating 5 stars

vad våra äventyrare säger

Genius skapelser
Läs mer
Jag fick följa med på piloten "packrafting & bikerafting i Eifel" 🛶🥾🚲 Super organiserad! Ruterna var mycket trevliga och överraskande. För nybörjare, som jag, var det mycket lätt att göra. På våren/sommaren blir omgivningarna bara vackrare! Glampingtälten var mycket fina (och stora!). Superfina sängar, fina handdukar och ett praktiskt bord med stolar. Dessutom finns det porslin och en kylbox i tältet. Kort sagt, en avslappnad vistelse! Parkeringen vid baslägret var också praktisk. Tack killar!
Kimberley Van Alphen
Läs mer
Vilken upplevelse att vara med i pilotgruppen i Eifel. Detta var ett äventyr att minnas. Vacker natur, en bra kombination av att vara utomhus och sedan återhämta sig i lyx i ett vackert glampingtält. Och allt var fantastiskt organiserat, så att vi verkligen kunde slappna av och samtidigt ha känslan av en aktiv semester. Vi trivdes bra och kommer definitivt att komma tillbaka!
Noelle Laros
Läs mer
Jag är ett fan! Packraft Travel bjöd in mig och min vän att delta i piloten i Tyskland (Eifel). Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig, men jag tyckte att det var riktigt FANTASTISKT! Ett superhäftigt sätt att vara aktiv samtidigt som man njuter av naturen på ett avslappnat sätt. Inget hindrar dig från att fortsätta din vandring över land OCH vatten. Det var väldigt enkelt att blåsa upp packraftet med luftkudden! Vi chillade på vattnet på nolltid. Vi passerade genom Tyskland på motorcykel och tyckte att detta var ett riktigt roligt sätt att utforska Eifel. Vi kommer att komma igen i maj för att prova 3-dagarsleden med bikeraften, vi ser redan fram emot det! 😃
Renske van Spreeuwel
Läs mer
Rekommenderas varmt för alla som älskar natur och äventyr! Under den allra första piloten i Eifel tyckte jag mest om rutterna över vattnet med packraft. Det är verkligen en frihetskänsla! Kommunikationen i förväg och på plats med rangerarna var verkligen toppen. Tack!
Work360
Läs mer
Vi hade turen att få vara med i pilotprojektet i Eifel. Vilka vackra vägar! Härlig vandring, cykling och paddling på vattnet. Packrafting var nytt för oss. Vi tyckte att det var ett bra sätt att upptäcka området på egen hand i lugn och ro. 3-dagarsleden rekommenderas starkt! Därefter åker du packrafting i 2 dagar och bikeraften i 1 dag. Vi hade också nöjet att tillbringa natten i ett helt nytt Glamping-tält. Tältet var fullt utrustat. Härliga sängar och en god frukost på morgonen. Närvaron och kylaren var också mycket praktisk. De sanitära anläggningarna på campingen var mycket rena. Vi kommer definitivt att boka igen i vår!
Föregående
Nästa

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

👋 Deel de packraft ervaring met je vrienden en nodig ze uit om mee te gaan op avontuur in 2024! 🌳

𝗧𝗮𝗴 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗽𝗮𝗰𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗯𝘂𝗱𝗱𝘆'𝘀 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝘀.

— 
#PackraftTravel #PackraftExperience #PackraftAdventure #AdventureWithFriends #AdventureTime #ExploreNature #OutdoorAdventure #Packrafting2024 #PackraftingFun #PackraftingBuddies #AdventureAwaits #NatureExploration #PackraftingLife #PackraftingTrips #AdventureSeeker #PackraftingTour #NatureLovers #PackraftingAdventures #ExploreTheOutdoors #AdventureIsOutThere #NatureWanderlust #TravelAndExplore #PackraftingFriends #AdventureTogether #OutdoorFriends #TravelWithFriends #PackraftingGoals #AdventureFriends
27 0
🌊 𝗩𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻 𝗮𝗱𝗲𝗺𝗯𝗲𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝘄𝗲𝗴𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗽𝗮𝗰𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗮𝘃𝗼𝗻𝘁𝘂𝘂𝗿

🚣‍♂️ Ontdek verborgen plekken en geniet van de natuurlijke schoonheid van de Eifel.

~~~
#PackraftTravel #PackraftingAdventure #EifelWaterways #WaterAdventures #PackraftingFun #ExploreTheEifel #NatureWanderlust #PackraftingGermany #EifelNature #AdventureAwaits #NatureExploration #PackraftingExperience #WaterExplorations #OutdoorAdventure #PackraftingTour #WaterSports #EifelGermany #ExploreNature #AdventureSeeker #WaterWonderland #PackraftingLife #NatureLovers #PackraftingCommunity #WaterTravel #ExploreMore #PackraftingAdventures #EifelExploration #PackraftingJourney #EifelNatureLover #wateradventurers
59 1
🚣‍♂️ 𝗞𝗹𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗮𝗰𝗸𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗮𝘃𝗼𝗻𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗘𝗶𝗳𝗲𝗹? 🏞️ Boek nu jouw packraft trail en geniet van de vrijheid van slow travel door prachtige natuurlijke waterwegen. 

~~~
#PackraftTravel #PackraftingAdventure #PackraftingExperience #ExploreTheOutdoors #NatureWanderlust #SlowTravel #PackraftingGermany #PackraftingFun #ExploreTheEifel #EifelNature #PackraftingLife #WaterAdventure #NatureExploration #AdventureTime #PackraftingTour #ExploreNature #EifelGermany #AdventureIsOutThere #TravelGoals #TravelEnthusiast #PackraftingAdventures #WaterwayExploration #OutdoorAdventure #PackraftingJourney #AdventureBound #Nature #Adventure #TravelInspiration #PackraftingTrips #DiscoverTheEifel
27 0
🚣‍♂️✨𝗝𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝗡𝗨 𝗯𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟰! ✨🚣‍♂️

Yes, de agenda voor 2024 is geopend! Dus… grijp je kans, reserveer nu jouw geweldige packrafttocht in 2024 en ontdek de Duitse Eifel op een unieke manier met Packraft Travel.🛶🌊

📆 𝗛𝗼𝗲 𝘁𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻
1. Ga naar www.packrafttravel.nl
2. Kies je 2- of 3-daagse trail 
3. Klik op ‘boek nu’
4. Selecteer je gewenste startdatum
5. Volg de eenvoudige stappen om je boeking te voltooien

That’s it!

Maar… wees er snel bij, want de beschikbaarheid is beperkt en de interesse is groot!

Tag je reisgenoten met wie je deze onvergetelijke reis wilt delen. 🤝👇

#PackraftTravel #AdventureAwaits #Explore2024 #BoekNU #Packrafting #Travel #Trail #Adventure #Eifel #PackraftingDuitsland #BikeraftingDuitsland
111 5

Domed Tent

Fully equipped dome tent with Fresh & Black technology that keeps it cool and dark!

Inside you’ll find everything you need for a good night’s sleep. Outside you can relax at your own camping seat.

Includes:

Glamping Tent

You can upgrade your stay to a 28 m2 luxury glamping tent!

We’ll make sure that you have everything at your disposal to relax and recharge in luxury.

Includes:

Tält med kupolform

Fullt utrustat kupoltält med Fresh & Black-teknik som håller det svalt och mörkt!

Där finns allt du behöver för en god natts sömn. Utanför kan du koppla av på din egen campingplats.

Inkluderar:

Glamping-tält

Du kan uppgradera din vistelse till ett 28 m2 stort lyxigt glampingtält!

Vi ser till att du har allt du behöver för att koppla av och ladda upp i lyx.

Inkluderar:

INNEHÅLL EXPEDITION FOODPACK

Se till att lägga till expeditionens matpaket till din bokning så att du kan börja dagen med en härlig färsk frukost. Håll dig näring och full av energi med olika snacks, energibars och frystorkade överlevnadsmåltider för lunch och middag.

1-DAY TRAIL

€ 15,-

2-DAY TRAIL

€ 39,-

3-DAY TRAIL

€ 59,-